Tamburaški hitovi u utrci za Cesaricu! Datum objave: 08.10.2018.

Tamburaški hitovi u utrci za Cesaricu!

Započeo je novi krug glasovanja za Cesaricu!

Pjesme koje su u konkurenciji za titulu Tamburaški hit za hit godine su:
- Mejaši “Ale, ale”
- Slavonia Band “Da li mjesec zna?”
- Bosutski bećari “Moje sve”
- Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim”
- Mejaši ft. Miroslav Škoro “Otključaj mi vrata”


Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, te kako bi im se dala veća dodatna promocija, publici se svaki mjesec predstavlja pet najboljih glazbenih ostvarenja iz protekle te uključujući i aktualnu godinu. 

Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, odlukom Upravnog odbora Cesarice, publici će se predstaviti i najbolja žanrovska izdanja. Pjesme su to koje su iznimno važne jer su vitalne za našu glazbenu industriju te cjelokupnu glazbenu scenu. Neke čujemo na radiju svaki dan, neke su gledane na internetu, neke pune koncertne dvorane, a neke su već nezaobilazni repertoar svih zabava. Cesarica, kao glazbena nagrada publike, omogućava širenje tih pjesama na prostore u kojima možda i nisu bile prisutne, uz dodatnu podršku autorima i izvođačima tamburaške i klapske glazbe.

U mjesecu listopadu, uz mjesečne kandidate, publici se predstavlja i najboljih pet pjesama tamburaškog žanra.

Ona pjesma koja će osvojiti najveći broj glasova publike bit će, kao tamburaški hit godine, nominirana za Cesaricu te u prosincu ulazi u finalni krug glasovanja. Publika će tada od nominiranih pjesama birati hit godine koji će osvojiti glavnu nagradu - Cesaricu.

Do sada je poznato devet nominiranih pjesama koje su ušle u finale Hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine - Cesarica. To su Ivan Zak s pjesmom "Da si tu" kao Hit siječnja, Željko Bebek s pjesmom "Ono nešto naše" kao Hit veljače te duet Olivera Dragojevića i Željka Bebeka "Ako voliš ovu ženu" kao Hit ožujka. U finalu je i Petar Grašo i pjesma "Ako te pitaju" kao Hit travnja. Hit svibnja je pjesma "S tobom" koju izvodi Franka, a Hit lipnja pjesma „Pruži mi ruku“ koju izvodi Zsa Zsa. Hit u mjesecu srpnju je pjesma „Nama se nikud ne žuri“ koju izvode Vatra i Massimo, a u finalu je i Mia s pjesmom "Do posljednjeg retka" kao Hit kolovoza. Nakon završenog glasovanja za pjesme predložene u mjesecu rujnu, zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana pjesma "Igraj moja Hrvatska" koju izvode Zaprešić Boysi. Uskoro će se svima njima pridružiti i Tamburaški hit, a u drugoj polovici listopada publika će svojim glasovima odabrati i Hit listopada.

Podsjetimo, pod motom “Moj glas za hit godine” publika odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica - Hit godine, a u konkurenciji će se naći najbolja glazbena ostvarenja iz protekle, te uključujući i aktualnu godinu.

Odabir pjesama te glasovanje publike odvija se tijekom cijele godine, a svaki mjesec publici se predstavlja 5 pjesama odabranih temeljem pozicije na aktualnim i relevantnim radijskim top listama te popularnosti pjesama kod publike, pri tom uzimajući u obzir javno dostupne video brojeve na servisu YouTube.

Tko će biti ovogodišnji dobitnik nagrade ovisi samo o publici, jer statua Cesarice dodijelit će se pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.

Odabir pjesama i kriteriji izbora detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama Cesarice.

Za predložene pjesme s liste za tamburaški hit glasovanje traje do četvrtka, 18. listopada u ponoć, a glasovati se može putem:

Facebook stranice Cesarica: https://www.facebook.com/cesarica/ 
Viber javnog profila Cesarica: https://chats.viber.com/cesarica
Službene stranice: cesarica.org