U tijeku je finalno glasovanje za Cesaricu! Datum objave: 07.01.2019.

U tijeku je finalno glasovanje za Cesaricu!

Glasovanje traje do 21. siječnja, a završna svečana dodjela nagrada održat će se 29. siječnja.

U ponedjeljak, 31. prosinca započeo je finalni krug glasovanja za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesaricu. Pod motom “Moj glas za hit godine” publika je proteklih godinu dana svaki mjesec glasovala za svoje favorite i pjesme koje najviše voli i sluša, a sada je došao red da svojim glasovima odabere i najveći hit među 14 finalista. Glasovati se može na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike. 

Pjesme nominirane za Cesaricu - nagradu publike za hit godine su:

Hit siječnja: Ivan Zak “Da si tu”

Hit veljače: Željko Bebek “Ono nešto naše”

Hit ožujka: Željko Bebek i Oliver Dragojević “Ako voliš ovu ženu”

Hit travnja: Petar Grašo “Ako te pitaju”

Hit svibnja: Franka “S tobom”

Hit lipnja: Zsa Zsa “Pruži mi ruku”

Hit srpnja: Vatra ft. Massimo “Nama se nikud ne žuri”

Hit kolovoza: Mia “Do posljednjeg retka”

Hit rujna: Zaprešić Boys “Igraj moja Hrvatska”

Hit listopada: Franka “Kao ti i ja”

Hit studenoga: Domenica & Kedžo “Mi protiv nas”

Hit prosinca: Opća opasnost “Da je Bog dao”

Tamburaški hit: Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim”

Klapski hit: Klapa Rišpet “Šta mi ljube oćeš kazat”

Podsjetimo, pod motom “Moj glas za hit godine” već drugu godinu zaredom publika bira hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima i odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica - Hit godine.

Odabir pjesama te glasovanje publike odvijalo se tijekom cijele prošle godine, a u konkurenciji su se našla najbolja glazbena ostvarenja iz 2017. i 2018. godine. Svaki mjesec publici se predstavilo 5 pjesama odabranih pomoću kvalitetenog digitalnog rješenja te temeljem pozicije na aktualnim i relevantnim radijskim top listama i popularnosti pjesama kod publike, pritom uzimajući u obzir i javno dostupne video brojeve na servisu YouTube. Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, publici su se predstavila i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra.

Konkurencija je bila je jaka, no publika je rekla svoje i unazad proteklih godinu dana svaki je mjesec svojim glasovima odabrala mjesečni hit te tako nominirala jednu pjesmu u finale. Glasovanje za Cesaricu odvija se na popularnim komunikacijskim mrežama pomoću napredne chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da pomoću modernih tehnologija podrži svog favorita i glasuje za hit godine!

Za pjesme u finalu glasovati se može putem online kanala za komunikaciju:
Facebook stranice Cesarica https://www.facebook.com/cesarica
Viber javnog profila Cesarica https://chats.viber.com/cesarica
te na službenoj stranici cesarica.org.

Finalno glasovanje traje od ponedjeljka, 31. prosinca, do ponedjeljka, 21. siječnja 2019. u ponoć.

Tko će osvojiti Cesaricu doznat ćemo u velikoj završnici u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji 29. siječnja. Na svečanoj ceremoniji nastupit će mnogobrojni finalisti te će biti dodjeljene i brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, Cesarici - nagradi publike za hit godine.