VAŽNO! - CORONAVIRUS - UPITNIK 2 Datum objave: 20.03.2020.

VAŽNO! - CORONAVIRUS - UPITNIK 2

Poštovane kolege i prijatelji, članovi HGU-a, šaljemo vam još jednu anketu i molimo vas da je hitno ispunite!

U ovom času nam je iz puno razloga važno da statistički kvalitetno obradimo podatke o našem članstvu, sve kako bi naši članovi uopće ušli u sustav organizirane državne potpore djelatnostima i pojedincima koji su osobito ugroženi trenutnom situacijom, kakva nije zabilježena nikad u povijesti.

U stalnom smo kontaktu s nadležnim državnim tijelima, i očekujemo da ćemo biti u mogućnosti za jedan dio naših članova osigurati izravnu financijsku pomoć preko Ministarstva rada te preko Ministarstva kulture. Za sve one koji neće ispuniti bazične kriterije da bi mogli ostvariti državnu pomoć, u razgovoru i suradnji s HUZIP-om i u dogovoru s državom, pokušati ćemo sredstva koja se po zakonu izdvajaju u fond za poticanje kulturnog stvaralaštva preusmjeriti u Fond HGU za pomoć glazbenicima.
Sredstva u tom fondu definitivno neće biti dovoljna kako bi se moglo pomoći svim našim članovima, tako da ćemo i tu vjerovatno morati uvesti neke dodatne kriterije. Napominjemo da će početkom lipnja HUZIP isplatiti redovnu godišnju naknadu svim svojim članovima, pa će i to djelomično ublažiti ovu zaista kriznu situaciju.

Kao Predsjedništvu HGU prvi nam je i ključni cilj da u ovom času pomognemo profesionalcima, dakle svima onima koji žive i ostvaruju prihod ISKLJUČIVO od glazbe, i koji su zbog ove pandemije ostali kompletno bez posla i prihoda.

Nadamo se iskreno da će ova kriza brzo proći, i da ćemo se svi moći vratiti u neki redovni ritam života i rada. U međuvremenu, učiniti ćemo sve što je realno i što se može da vam olakšamo teške mjesece pred nama. Kompletna država i gotovo sve djelatnosti su dramatično ugrožene, otvoreni smo za svaki prijedlog ili sugestiju s vaše strane, ali molimo vas da budete realni, i da ne očekujete čuda.

Radi daljnje analize, a u svrhu što potpunijeg i kvalitetnijeg pristupa rješavanju nastale situacije, kao i nastojanja HGU da u ovom trenutku učini sve što je u mogućnosti strukovne udruge u cilju pomoći i zaštite članstva, a unutar predviđenih i mogućih budućih mjera koje se donose na nivou države, od ključne nam je važnosti da od vas primimo što veći broj odgovora i to što je moguće preciznije.

MOLIMO DA ODGOVORITE NA UPITNIK KOJI SE NALAZI OVDJE:

http://covid-upitnik.hgu.hr

VAŽNA NAPOMENA:
VAŠI PODACI, kao i SVI OSTALI podaci koje ispunite SMATRAJU SE POSLOVNOM TAJNOM HGU prema odluci Predsjedništva HGU i služe jedino i isključivo u svrhe analize direktnih posljedica COVID-19 na Vašu egzistenciju. Podaci će biti dostupni vrlo ograničenom broju djelatnika HGU te Predsjedništvu, radi prezentiranja istih Ministarstvu kulture RH, a vezano uz moguće mjere pomoći. S njima će se postupati uz najveće mjere sigurnosti te u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Zahvaljujemo na povjerenju, s poštovanjem
Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije