Veliki broj prijava garantira još jednu odličnu sezonu HaGeefa-a! Datum objave: 13.02.2017.

Veliki broj prijava garantira još jednu odličnu sezonu HaGeefa-a!

I dvadeset i jednu godinu poslije, nakon što je 1996. grupa entuzijasta pokrenula 'Hrvatski glazbeni festival', popularni HaGeeF ide dalje. Od sredine siječnja, kada je službeno objavljen natječaj, do danas, broj prijava garantira još jednu odličnu sezonu najdugovječnijeg hrvatskog festivala nove glazbe.

"Vrijedilo je – doista je vrijedilo! Stekli smo nevjerojatnu količinu uspomena i iskustva, a to je ono što će zauvijek ostati uz nas. Uvijek spominjemo kako nismo očekivali tako nešto i doista nismo – slijedili smo svoju želju za koncertima, no dobili smo jednu potpunu stranicu trenutaka kako u životu benda tako i u našim osobnim životima. Ponovit ću se – vjerujte, vrijedilo je … Stečena poznanstva i prijateljstva nama su bila iznimno bitan aspekt pobjede – često u razgovorima nastojimo što više ukazati na potrebu za većom povezanosti glazbenika i demo bendova u našoj regiji, a HGF je tu napravio odličan posao." Krešimir Ćurić (Tight Grips - pobjednici 20.HaGeeF-a)

Ostatak intervjua pročitajte ovdje!

Dvadeset i jednu godinu poslije, nakon što je 1996. grupa entuzijasta pokrenula 'Hrvatski glazbeni festival', popularni HaGeeF ide dalje i nastavlja svoju 'borbu' za što kvalitetnije predstavljanje nove hrvatske glazbene scene. Od sredine siječnja, kada je službeno objavljen natječaj, do danas broj prijava garantira još jednu odličnu sezonu u kojoj će festival predstaviti sjajne mlade izvođače.

"Izrazito smo zadovoljni dosadašnjim prijavama. Kvaliteta izvođača niti ove godine nije upitna što će žiriju otežati posao u izboru najboljih. Među prijavljenima ima i nekih bendova koji su već zapaženi na sceni, a koji do sada nisu svoj rad okrunili službenim izdanjem, što dovoljno govori u percepciji HaGeeF-a kao o odličnoj platformi za promociju novih izvođača...Jedva čekamo da krenu svirke!" Goran Vrgoč, direktor HaGeeF-a

Kao i prošle godine dvadesetak najboljih bendova zasvirat će na regionalnim finalima tijekom ožujka i travnja, a pet najboljih zasvirat će u velikom finalu 11.svibnja. Pobjednik 21.HaGeeF-a svoju će nagradu preuzeti na, tradicionalnom, završnom koncertu u Zaboku u subotu 13.svibnja. Za završni koncert i tulum u zabočkom Regeneratoru organizatori i ove godine najavljuju sjajan provod uz neke od trenutno najatraktivnijih izvođača regionalne scene.

Pobjednik će, osim tradicionalnog „Ha|Ge|eF – Kamena temeljca“, osvojiti objavljivanje EP ili LP albuma, što će pratiti odgovarajuća HaGeeF PR podrška, a zasvirat će na hrvatskim i regionalnim festivalima, te na mini turnejama u Švedskoj i Velikoj Britaniji.

Tekst natječaja možete pronaći ovdje!