Videosnimka koncertne revije dobitnika Nagrade „Status“ 2023. – „Jazz House“, Pula, 25.3.2024. Datum objave: 28.05.2024.

Videosnimka koncertne revije dobitnika Nagrade „Status“ 2023. – „Jazz House“, Pula, 25.3.2024.

Najbolji hrvatski instrumentalisti, dobitnici Nagrade „Status“ 2023., predstavili su se pulskoj publici na revijalnom koncertu u ponedjeljak 25. ožujka 2024. od 20 sati u klubu „Jazz House.

Revija se održala u atraktivnom prostoru namijenjenom pružanju platforme talentiranim umjetnicima, koji se nalazi u bivšem kasinu „Park Plaza Histria“ u Puli. Osim dobitnika „Statusa“ i članova njihovih sastava, u programu su nastupili i mladi glazbenici iz Pule – članovi grupe Razor, kao i ovogodišnji dobitnik nagrade „Status Juniori“ – zagrebački gitarist Luka Kramar.

Jedinstveni klub „Jazz House“ mjesto je dobrih vibracija i ugodnih glazbenih doživljaja, prvenstveno za ljubitelje jazza, u kojem su se tijekom prošle godine imali priliku predstaviti najznačajniji glazbenici hrvatske jazz-scene. Nakon uspješnih koncerata ove vrste, održavanih svake godine od 2015. do danas (po dva puta u Zagrebu, Osijeku, Šibeniku i Splitu), revija se poslije dugih šest godina ponovno vratila u Pulu. Tako je na ovogodišnjoj koncertnoj reviji publika uživala u izvedbama raznovrsnih glazbenih stilova: od jazz-standarada, funka, fusiona, preko rocka i ambijentalne glazbe, pa sve do modernih izvedbi uz elemente narodne glazbe.

Ideja revije jest popularizacija same Nagrade „Status“ te predstavljanje njezinih dobitnika u koncertnom okruženju, programom koji se ne svodi na jednu pjesmu, kako je to običaj na samoj dodjeli nagrade, već se na taj način dodatno ističu umjetnički potencijal i kvaliteta instrumentalista koji su osvojili „Status“.

Dobitnici Nagrade „Status“ 2023, po kategorijama:
https://nagrada-status.hgu.hr/index.php?opt=news&act=mlist&id=724&lang=hr


Organizatori: HGU & HGU Podružnica 5 Pula
Višekanalno audiosnimanje: Alen Spada
Videosnimatelji: Saša Bestulić i Srećko Niketić
Live videorealizacija: Zoran Burazerović
Studijska montaža: Robi Mihovilović
Videoprodukcija: TV Nova Pula

Galerija fotografija: Tedi Korodi


https://nagrada-status.hgu.hr